Motor kelimesi anlam olarak ‘hareketi’ ifade eder. Çocuklarında en büyük özellikleri sürekli büyüme ve gelişim sürecinde olmalarıdır. Daha anne karnında iken fiziksel olarak gelişmeye başlar ve dünyaya geliş ile bu süreç hızlanarak devam eder. Çocuklarda ilk zamanlar refleks olan bu hareketlerin bazıları refleks olarak devam ederken bazıları da geliştikçe organların bilinçli kullanılmaya başlaması ile motor becerilere dönüşür. Motor gelişim farklı değişikliklere uğrasa da aslında bütün yaşamı boyunca devam eden bir süreçtir. Motor gelişimi 2 başlık ile anlatırsak:
1-Büyük Kas Motor Becerileri
Emekleme, ayakta durma, yürüme, koşma, sallanma, dönme, zıplama, yuvarlanma, atlama denge gibi hareketler üzerinde kontrollü olabilmektir.
2-Küçük Kas Motor Gelişimi
El ve ayak kullanımı ile nesne becerilerini kapsar. Tutma, kavrama, yırtma, yazma, çizme, yapıştırma, kesme vb.
Çocuklar için motor gelişim çok önemlidir bu sayede çocuk sözsüz, davranışsal, hareketsel iletişim kurar. Kazandığı her yeni beceri dünyasının gelişmesine sebep olur. Fiziksel gelişim psikomotor gelişim ile paralel gider. Bunun için kuvvet, denge, tepki hızı, koordinasyon, esneklik çok önemlidir.
Bizim de amacımız işinde uzman eğitmenlerimiz ile 1 yaş itibari ile çocuklara fiziksel ve zihinsel gelişimi paralel götürerek kendi dünyalarını geliştirmeyi öğretmek.